Практична уметност во кујната

Изморени од секојдневниот изглед на ѕидните плочки во кујната? Сакате нешто ново кое ќе изгледа убаво, но сепак ќе биде практично за одржување? Да, кујната и секојдневните активности во неа знаат да бидат прилично хаотични, и можеби плочките се понекогаш најдобро решение, но, барајќи инспирација за нашиот блог наидовме на нешто што можеби ќе Ве […]

Направете сами – црна табла за пишување!

„Мирче сакал да ја убие мувата во просторијата. Мувата се удрила во прозорецот и по ударот паднала на работната маса во далечина од 36,4cm. Со која брзина летала мувата ако прозорецот е со димензии 140*73cm, густината на стаклото е 2.5*103 kg/m3, а Маја од другиот клас е надвор со другарките и е многу убава?“ Се […]

Есен во домот

Во сезоната на подготовки на ајвар и зимница, кога температурите се значително пониски од жешкото лето, на Вашиот дом му треба топлина. Најдобар начин да го направите тоа се убавите бои кои ја красат оваа сезона. Еве неколку идеи кои нас не испирираа. Уживајте!