За сите кои купуваат нов стан – Постои ли опција со гарантиран квалитет, поглед кон Водно и зеленило?

Четврта по ред Stubrand награда за Golden Art!

На 15. октомври се одржа доделувањето на престижното признание Stubrand за 2019-та година. По петти пат, студентите ги наградија најдобрите компании во Македонија, а четврта година по ред студентите го одбраа Golden Art, како градежна компанија во која тие имаат најголема доверба. Настанот се одржа во Ragusa 360, а наградата во име на Golden Art […]

Форум за Енергетска Ефикасност oд 15ти до 17ти мај

Голден Арт е една од најпрепознатливите компании која се залага за енергетска ефикасност, чија работа и постигнувања ќе ги претстави генералниот директор Ивица Јакимовски, во склоп на панел дискусијата за енергетската ефикасност како главен фактор за намалување на потрошувачката на енергија по 2030 година. Годинава, Македонскиот енергетски форум е организиран околу темите на глобалната енергетска […]

Golden Art на Real Expo 2018 – Ве очекуваме!

Од 24 до 27 октомври Golden Art ќе ја претстави својата понуда на меѓународниот саем за градежништво RealExpo кој се одржува во СЦ Борис Трајковски. Посете го нашиот штанд во хала 2 од среда до недела и информирајте се за понудата во објектите GA07 и GA08 во Аеродром. И двата објекти се наоѓаат на одлична […]

Златната приказна на „Голден Арт“

Иако на градежниот пазар „Голден Арт“ како компанија постои 13 години, традицијата на изградба кај семејството Јакимовски е присутна многу подолго време. Според генералниот директор Ивица Јакимовски, со самото основање на „Голден Арт“ тие го продолжија патот по кој што чекореле нивниот татко, дедо и останатите предци. Традицијата која „Голден Арт“ ја продолжува е повеќе […]

Интервју на Ивица Јакимовски за ТВ Канал 5

Генералниот директор на Голден Арт, Ивица Јакимовски во интервју за Канал 5 Телевизија говореше за традицијата постара од 100 години, реализираните проекти, како и тековните објекти кои се градат на највисоко ниво.

Ивица Јакимовски нов претседател на Градежна комора на Македонија

Генералниот директор на градежната компанија „Голден Арт“, Ивица Јакимовски е избран за претседател на Градежната комора на Македонија при Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК). Компаниите членови на Градежната комора на Македонија,  на годинешното собрание едногласно му го доделија мандатот за следните две години. „Создавање подобра бизнис клима за компаниите од градежниот сектор, соработка […]