Уметнички дом од 56m2 со многу простор за складирање

Artsy-Living-Gallery-by-Kelly-Behun_dezeen_936_col_2

Неконвенционалниот стил на уредување, иако не се практикува често, изгледа навистина убаво доколку умеете да ги избалансирате елементите, како во овој дом од 56 метри квадратни.

Преовладува белата боја, а како акцентски елементи се дрвените ормарчиња кои се дел од кујната и просторот за работа. Изложениот бетон е грубата страна на овој дизајн, но тој е толку умешно вклопен во просторот што делува како ултра модерен детаљ.

Сопствениците ги искористиле високите плафони и направиле уште поголем простор за себе на тој начин што спалната ја подигнале врз платформа која е искористена како плакар за складирање.

Единствено бањата отскокнува од боите на дизајнот, со светло сини геометриски плочки кои постепено преминуваат во бели.

Уживајте во галеријата: