Дневникот на една зграда: GA07, Аеродром

Naslovna GA07

Почетокот на летото скоро секогаш значи свеж почеток за убави нешта, а така е и во Golden Art, кога станува збор за ново поглавје од нашето портфолио. Ул. Пандил Шишков 22 и 24 е новата локација во населбата Аеродром, а објектот GA07 ќе ја продолжи традицијата која трае повеќе од 10 години и има за резултат стотици домови од највисок квалитет кои ги исполнуваат очекувањата и на најпребирливите клиенти.

Корисни информации за објектот:

  • Линк до каталогот: кликнете тука
  • Материјали: кликнете тука
  • Енергетска класа: А
  • Катност: приземје + 9 ката + поткровје
  • Број на станови: 120 во влеза
  • Површини на станови: 38 до 82.4 метри квадратни
  • Почеток на градба: мај 2017

21.02.2018

Во тек е поставување на кровна покривка, додека со внатрешната ѕидарија сме еден кат погоре, односно веќе работиме на 7 кат. Во двата влеза напоредно се работи со машинското молерисување со Knauf МП75, во првиот влез сме на приземје, додека во вториот влез сме до 1 кат. Во вториот влез на 4 кат се работи на правење дупки за одвод и довод на вода.

15.02.2018

Започнавме со малтерисување во становите на приземје со машински малтер МП75, додека со внатрешната ѕидарија со термо блоковите „Nexe“ во моментов сме дојдени до 6 кат.

09.02.2018

Во моментов се работи на внатрешна зидарија на 5 кат со термо блоковите на „Nexe“, со поставувањето на рамки на прозори стигнавме до 8 кат. Оваа недела започнавме со правење дупки за водовод на 1 кат во прв влез.

24.01.2018

На објектот се работи на поставување на крилни прозори на веќе поставените рамки од типот Rehau, со оваа активност сме до 4 кат. На 3. кат со полна пареа се работи на внатрешната ѕидарија со Nexe термо блоковите.

17.01.2018

Надворешната ѕидарија со Nexe термо блоковите е комплетирана. Во моментов се работи на внатрешната ѕидарија на 2 кат. Во тек е и поставување на рамки и прозори од типот Rehau, со оваа активност сме стигнати до 4. кат.

16.12.2017

Се ѕидаат надворешните ѕидови со Nexe термо блокови, а поставуваме и рамки за прозорци од типот Rehau Geneo кои обезбедуваат и до 76% заштеда на енергија за Вашето семејство!

 

1.12.2017

Во тек е бетонирање на кровната плоча на објектот. Се ѕидаат надворешните ѕидови на трети кат, како и внатрешните ѕидови на првиот кат со Nexe термо блокови.

17.11.2017

Во тек е припрема на плоча за десетти кат! Останува уште една бетонска плоча и основата за објектот ќе биде комплетна.

10.11.2017

Се бушат дупки за одвод на вториот кат. Во тек е подготовка за бетонирање на плочата за деветти кат.

 

03.11.2017

Во тек е бетонирање на плоча за седми кат и надворешна зидарија на првиот кат, приземјето е завршено со надворешна ѕидарија.

10.28.2017

Започнавме со ѕидање на надворешните ѕидови на приземје со Nexe Термо блокови. Во тек е припрема за бетонирање на столбови кон осми кат.

21.07.2017

Во тек е припрема за бетонирање на плочата за шести кат. Продолжуваме и понатаму со иста динамика!

07.09.2017

Се подготвуваме за бетонирање на плочата за четврти кат.

28.09.2017

Во тек е подготовка за армирано-бетонска плоча за трети кат. Одиме нагоре!

14.09.2017

06.09.2017

Се поставува бетонска плоча на ниво 0 и се подготвуваат столбовите за првиот кат.

02.09.2017

Продолжуваме со работа со полна пареа! Оваа недела се подготвуваме за поставување бетонска плоча на ниво 0.

13.06.2017

Во тек е бушење и бетонирање на бетонски шипови.

18.05.2017

Нашиот тим работи на ископување на основата за темелите на објектот.

09.05.2017

Започнаа подготовките за поставување темели на објектот!