Дневникот на една зграда: GA07, Аеродром

Почетокот на летото скоро секогаш значи свеж почеток за убави нешта, а така е и во Golden Art, кога станува збор за ново поглавје од нашето портфолио. Ул. Пандил Шишков бр. 22 и 24 е новата локација во населбата Аеродром, а објектот GA07 ќе ја продолжи традицијата која трае повеќе од 10 години и има за […]

Ивица Јакимовски нов претседател на Градежна комора на Македонија

Генералниот директор на градежната компанија „Голден Арт“, Ивица Јакимовски е избран за претседател на Градежната комора на Македонија при Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК). Компаниите членови на Градежната комора на Македонија,  на годинешното собрание едногласно му го доделија мандатот за следните две години. „Создавање подобра бизнис клима за компаниите од градежниот сектор, соработка […]

Интервју со Роберт и Ивица Јакимовски за неделникот Капитал

23.11.2017 Компанијата “Голден Арт” постои веќе 12 години на македонскиот пазар и препознатлива е по изградба на станбен и деловен простор по систем клуч на рака. Двајцата челни луѓе на компанијата во интервјуто за Капитал велат дека успеале да се одвојат од конкуренцијата на пазарот со својата понуда, вградување на докажано квалитетни градежни материјали од […]

Саем на градежништво и недвижности 2017

Традиционално, секоја година имате можност да не посетите на саемот на градежништво и недвижности и да ја разгледате нашата понуда. Традиционално, секоја година се трудиме да Ви понудиме уникатно искуство и соодветни информации кои ќе Ви ја олеснат најважната одлука во животот. Под мотото „Дом. Не само стан“ Ви обезбедуваме место за живеење по највисоки […]

Второ признание „Македонски Квалитет 2016“ за Golden Art – Квалитетот се одржува само со посветеност!

  Има денови во годината кои ни се особено драги. Денес е токму таков ден. Golden Art по вторпат е добитник на признанието „Македонски Квалитет“, кое секоја година го доделуваат Кабинетот на Претседателот на Р. Македонија и Сојузот на стопански комори (ССК). Вторпат – за двапати поголема среќа! На настанот кој се одржа на 02.12.2016 наградата […]

Како домот во кој живеете го чува здравјето на Вашите најмили?

Купувањето стан е една од најважните одлуки на секое семејство. Кога го правите изборот претпоставуваме дека сакате тој дом да биде сигурен, цврст, безбеден и секако – да трае. Во време кога изборот е навистина голем, тешко е да знаете кому да верувате и кому да го доверите своето и здравјето на Вашето семејство. Велиме […]

Вториот станбено-деловен објект на „Голден Арт“ свечено пуштен во употреба

Уште еден градителски успех на компанијата „Голден Арт“. По една година од поставувањето на камен-темелникот, станарите од нашиот втор објект во населбата Стар Аеродром вчера ги добија клучевите од своите нови домови. За свечениот настан да остане незаборавен во паметењето на нашите верни купувачи се погрижи водителот Жарко Димитриоски од емисијата „Еден на Еден“. Манифестацијата […]

Вредни новини за максимална сигурност и безбедност во секој агол од домот

Во објектот GA02 на улицата „Милан Зечар“ во Аеродром вградивме влезни и собни врати кои влеваат доверба во секој поглед. Сигурносните влезни врати MS 14со цврста челична конструкција имаат четири фиксни и 10 подвижни точки на заклучување и посебна брава со мали клучеви, кои го оневозможуваат натрапникот да пристапи во домот. Влезните врати во секој […]

Изградбата на станбената зграда GA02 влегува во завршна фаза

Нашата нова станбена зграда на улицата „Милан Зечар“ во Аеродром полека го добива конечниот лик. Оперативата на „Голден Арт“ вредно работи на финалните фази од изградбата на објектот и се грижи да се запази веќе традиционалниот квалитет кој ги краси нашите згради. Периодов вградувавме паркет, плочки, туш кабини, внатрешни и надворешни врати и сето она […]