Материјали – Golden Art систем за градба


 

Основа и темели: TKK Slovenia

00_3

Бетон и цементни производи: ТITAN (Цементарница Усје)

00_4

 

Ѕидови

– Nexe термоблок – најдобра термоизолација, која истовремено обезбедува и оптимално струење на водената пареа – за пријатна микроклима во просториите
-10cm графитен стиропор – обезбедува 20% подобра термоизолација од обичниот бел стиропор

nexe izmeneta

Бања: Ideal Standard

– првокласна италијанска керамика со можност за избор на клиентот во фаза на градба
– „Ideal Standard“ вградени тоалетни казанчиња за подобра естетика и полесно одржување хигиена
– туш кабини со калено стакло – максимална цврстина и безбедност дури и при евентуално кршење. Стаклото се претвора во ситен прав кој не предизвикува повреди
– специјална врата со алуминиумски вентилациони решетки и брава со anti-panic копче за безбедност во случај на заклучување

00_10

Прозорци: Rehau Geneo PHC

Passive House Institute серификат како гаранција за обезбедена:

1. Највисока енергетска класа А
2. Беспрекорна звучна изолација
3. Оптимална сончева светлина
4. Четирисезонско трослојно стакло – заштита при промена на надворешната температура (топло и студено)

00_1

Внатрешен гипсен малтер

Knauf MP 75 L
– машинско нанесување – максимална прецизност
– потполно природен и здрав за човекот
– самостојно регулирање на влажноста на воздухот
– бавно ширење во случај на пожар: 20% врзана кристална вода

00_6

Хидроизолација

Кујната, бањата и и терасите се поизложени на влажност, па затоа особено внимание обративме на хидроизолацијата. Притоа ги користевме производите на производителот Kema:
1. Kema Hydrostop Elastic
2. Kema Bandtrack Tack 12
3. Kemacryl

00_5

Водоводна инсталација: Rehau Rautitan

– Лесно поставување
– трајност од над 50 години без потреба за санација
– отпорност  и сигурност: заштедува непотребни трошоци за одржување

rehau cevki

Вградени кабелски и мрежни приклучоци во секоја соба

00_9

Влезна врата

– цврста челична конструкција, 4 фиксни и 10 подвижни точки на заклучување за ваша максимална сигурност
– „Silent lock“ брава за избегнување на непотребни звуци при отклучување и заклучување
– отпорна на пожар повеќе од 30 минути
– термо и звучна изолација
– каса отпорна на деформации

00_9