Општествена одговорност


  • Одговорното работење покрај изградбата на безбедни, енергетско – ефикасни и квалитетни објекти подразбира и општествено – социјална одговорност кон околината.
  • Градиме станови кои се дефиниција паметно живеење и заштита на животната средина. За прв пат во Македонија, Golden Art започна со хортикултурно уредување на станбено – деловните објекти. Што значи тоа? Заедничките простории се декорираат и уредуваат со зеленило, а тоа значи разубавување на изгледот на нашите објекти и начин да ја зачуваме природата и зеленилото.
  • Секој Golden Art дом припаѓа на енергетски ефикасните објекти од класата А. Ваквите објекти обезбедуваат и до 60% заштеда на електрична енергија во текот на годината, намалувајќи ја потребата за производство на електрична енергија за едно домаќинство, со што се намалува потрошувачката на природните ресурси потребни за производство на електрична енергија.
  • Активно се залагаме за унапредување на македонскиот ракомет и за пронаоѓање на нови, млади ракометни таленти. Заедно со водечките македонски компании го поддржуваме ракометниот камп Kiril Lazarov 7 веќе 4 години по ред, во 2016 , 2017, 2018 и 2019.

 

  • Размислувај зелено заедно со нас! Ова се неколку наши еко предлози кои можеш да ги искористиш за позелена животна средина:

За заедничко добро на сите – Golden Art