КАКО ДА ЈА КОРИСТИТЕ БОЈАТА ВО МАЛ ПРОСТОР

Дневникот на една зграда: GA07, Аеродром

Почетокот на летото скоро секогаш значи свеж почеток за убави нешта, а така е и во Golden Art, кога станува збор за ново поглавје од нашето портфолио. Ул. Пандил Шишков бр. 22 и 24 е новата локација во населбата Аеродром, а објектот GA07 ќе ја продолжи традицијата која трае повеќе од 10 години и има за […]

Дневникот на една зграда: GA08, Аеродром

Општи податоци Адреса: Ул. „Методија Шаторов – Шарло“ бр. 17 Број на влезови: 2 Катност: Приземје + 9 + поткровје Избор на површина на станови: 38m², 42m², 43m², 46m², 52m², 55m², 57m², 59m², 72m². Со цел да Ви го направиме попрегледен и подподостапен процесот на изградба, за Вас го создадовме овој “Дневник” кој низ видеа и фотографии ќе […]

Како да го уредите новиот дом и притоа да заштедите?

Вселувањето во првиот нов стан е голема работа. Така е и листата со потсетник што се треба да се направи, особено ако почнувате да уредувате од нула. Уредувањето на нов стан бара претходно добро размислување и планирање. Овие идеи за уредување на станот Ви ги даваме заедно со шопинг листа за да можете да започнете […]

Совршен стил и избалансираност во дом од 80m2

Домот кој денес ви го носиме како инспирација е доказ дека секој простор може максимално да се искористи, доколку покрај себе го имате вистинскиот сојузник. Тимот на  LD Studio ги претворил овие 80 метри квадратни во вистинска стилска оаза за уживање. Организиран на две нивоа, станот е испланиран така што секое катче добива доволно дневна светлина, а оние […]

EkoLife Pellet: нов еко-живот за Вас!

Вчерашниот ден го поминавме празнично расположени, но и горди поради раѓањето на нов член на Golden Art семејството – свечено ја пресековме зелената лента на EkoLife Pellet фабриката за производство на пелети во Гиновци, општина Ранковце.   Пелетите имаат убедливо најмала емисиона вредност во однос на јагленот, нафтата и огревното дрво. Согласно истражувањата, греењето со […]

Со советите на Златко до полесно секојдневие!

Знаеше ли дека вода кај прозорците може да се појави само доколку стаклото не е професионално изработено?  Поради тоа, во Golden Art домовите користиме само првокласни прозорци од висококвалитетниот профил Geneo од Rehau со професионално изработени четирисезонски стакла во три слоја исполенти со аргон, за најдобра изолација. ✔ Појава на мувла во домот е последица од кондензација […]

Интригантен Стокхолмски дом со уникатен шарм

Добредојдовте во овој стан со пет соби, сместен во предградието Васастан во Стокхолм, барем виртуелно Доколку редовно нè читате, знаете дека скандинавскиот стил ни е еден од омилените, од еден тон причини. Почнувајќи со блескавата светлина и чистите линии кои го прават просторот да изгледа средено и широко, па се до употребата на природни материјали, […]

Украински шарм и функционалност

Совршен за мало семејство, овој стан во Днепропетровск, Украина става акцент на она што нема да го најдете во секојдневните концепти за станови. Ѕидните градини, осмислени како зелени панели фасцинираат со својата функционалност, а како бонус се и многу лесни за изведување. Просторот меѓу прозорците бил совршен за креирање силна врска меѓу внатрешниот и надворешниот […]