Дневникот на една зграда – GA06, Аеродром

gradnja_v-01

Започнуваме ново поглавје во изградбата на домови! Објектот GA06 е нов во понудата во населба Аеродром, со избор на станови и локација кои ќе ги задоволат желбите и на најпребирливите.

Општи податоци

Адреса: Ул. Руди Чајевац бр. 45 и 47

Број на влезови: 2

Катови: Приземје + 9 + поткровје

Избор на површина на станови: 38-83m²

Со цел да Ви го направиме попрегледен и подподостапен процесот на изградба, за Вас го создадовме овој “Дневник” кој низ видеа и фотографии ќе Ве води низ најновите информации за проектот секоја недела.

Преглед на понудата може да погледнете тука.

21.02.2018

Со забрзано темпо се работи на неколку фази на објектот. Јужната фасада е комплетирана со нанесување на абриб, во моментов се работи на источната страна. Во првиот влез се работи на поставување на плочки во станови до 6 кат. Во вториот влез се работи на поставување на гипсани облоги во ходници и станови до 5 кат.

15.02.2018

Во моментов работиме на нанесување на завршен слој на абриб на јужната фасада. Во влез 1 се поставуваат плочки во станови од 1-ви до 5-ти кат. На 8-ми кат се поставуваат гипсани облоги во ходници, додека на 9-тиот кат се работи на обработка на греди и столбови со мп 75. Во влез 2 се поставува цементна кошолица на 7-ми кат. Се поставуваат гипсани облоги во ходници на 4 кат, додека на 2 кат се глетуваат таваните и ѕидовите.

08.02.2018

На објектот се работи на неколку позиции. Во вториот влез се испитува притисок на водата, се започна со поставување на гипсани облоги во ходниците на 1 кат, а на 4 кат се поставува кошулица во становите. Во првиот влез започнавме со поставување на плочки во кујни и купатила и се работи на спроведување на доводни кабли за струја до станови.

24.01.2018

Во првиот влез комплетирано е поставувањето на кошулица на сите катови, а во моментов се работи на припрема за монтирање на гипсени Knauf облоги во ходниците на прв кат. Во втор влез се работи на исполнување на греди и столбови со машински малтер Knauf MP75 на 5 кат, додека пак на 7. кат се поставува развод за вода и се монтираат вградени казанчиња.

18.01.2018

Целиот објект е излепен со фасаден стиропол и рабис мрежа. Во моментов во првиот влез се работи на неколку позиции, се поставува кошулица на последниот кат и се местат лајсни на греди на 7. кат. Во вториот влез се работи на развод на вода на исто така на 7 кат.

25.10.2017

Ја тестираме мрежата за инсталација на парно.
Влез 1: се поставуваат гипсени облоги од типот Knauf Diamant во становите на трети кат и Rehau систем за вода во бањите на четврти кат.
Влез 2: Во тек е монтажа на одводен систем на петти кат.

15.10.2017

Започнавме со поставување на гипсени облоги во становите на прв и втор кат. Се спроведуваат цевки за вода до ормарите за водомери на четвртиот кат.

18.10.2017

Започнавме со лепење стиропор на терасите. Се местат лајсни на греди и столбови на третиот кат. Во тек е и бушење дупки за довод и одвод на вода.

29.07.2017

Се ѕидaат внатрешните ѕидови во објектот со Nexe термо блокови, а се поставуваат и прозорци од брендот Rehau.

13.07.2017

Започнавме со поставување на трослојни, четирисезонски Geneo прозорци со шест комори од реномираната компанија Rehau. Овој тип на прозорци, освен што обезбедува намалена потрошувачка за греење и ладење дури до 76%, ја намалуваат надворешната бучава до 24 пати, за мир во Вашиот нов дом. Од останатите активности, се прават дупки за довод и одвод на вода, а при крај е внатрешната ѕидарија на осмиот кат.

03.07.2017

Се прават дупки за одвод на четврти кат. Се работи на внатрешна ѕидарија на шестиот кат.

20.06.2017

Комплетирана е внатрешната ѕидарија на четврти кат со термоблок Nexe, од денес започнуваме со петтиот кат.

31.05.2017

Се работи на внатрешна ѕидарија на трети кат. Продолжуваме понатаму!

23.05.2017

Во тек е ѕидање на внатрешните ѕидови на вториот кат.

18.05.2017

При крај е внатрешната ѕидарија со Nexe термо блокови  на првиот кат, продолжуваме нагоре.

11.05.2017

04.05.2017

Завршуваме со ѕидање на надворешните ѕидови, во моментов се работи на десетти кат.

29.04.2017

Се ѕидаат вентилациони столбови на четврти кат. Надворешните ѕидови на осми кат се ѕидаат со Nexe термоблокови – градбени блокови кои обезбедуваат подобра термо и звучна изолација од обичните градбени блокови.

20.04.2017

Се работи на поставување покрив на зградата. Надворешната ѕидарија е до седми кат, додека со ѕидање на вентилационите столбови сме до втор кат.

13.04.2017

07.04.2017

Во тек е ѕидање на фасада на четврти кат, а се работи и на поставување плоча за поткровјето.

30.03.2017

Во тек е бетонирање на плочата на 9ти кат. Започнавме со ѕидање со Nexe термо блокови, блокови кои се различни од обичната цигла и кои обезбедуваат одлична термо и звучна изолација, а во комбинација со останатите елементи од Golden Art системот за градба, создаваат дом кој припаѓа на А-класата за енергетска ефикасност.

21.03.2017

17.03.2017

Во тек е поставување на плоча кон седми кат. Подолжуваме и понатаму со исто темпо!

09.03.2017

Одиме нагоре! Изградбата продолжува по сите стандарди воспоставени со Golden Art системот за градба, принцип на изградба при кој се користат само првокласните материјали од врвни производители како што се Baumit, Kema, Rehau, Nexe, Metron, TKK, Ideal Standard и многу други. Оваа недела се поставува плочата од четврти кон петти кат.

23.02.2017

Се поставува армирано-бетонска плоча и столбови за втор кат.

6.02.2017

Во тек е поставување на греди и армирано-бетонска плоча на ниво -1:

 

16.02.2017