Дневникот на една зграда – Urban Garden

На јужната страна од бул. “3-та Македонска Бригада“, кон Водно, гордо ви го претставуваме станбено-деловниот комплекс URBAN GARDEN.

Овој модерен и урбан комплекс, создаден со голема инспирација и внимание, има за цел да ги задоволи барањата на денешниот начин на живеење и да ja разубави околината. Непосредната близина на средни училишта и универзитет, достапноста до културни и трговски објекти и лесната комуникација со централното градско подрачје се само неколку од бројните причини зошто да го одберете URBAN GARDEN.

Општи информации:

  • Адреса: Бул. „3-та Македонска Бригада“ бб., веднаш до American College
  • Енергетска класа: А
  • Број на станови: 480
  • Паркинг места: 495
  • Деловни простории: 19
  • Отворена зелена површина: 1.232м2
  • Линк до каталог: Urban Garden

18.02.2020

12.02.2020

Во моментов работиме на шаловање и армирање на плоча на кота 25.24. Во тек е и ѕидање на фасадата и преградните ѕидови на прв и втор кат, а започнавме и со бушење на отвори во плоча за одвод на купатила.

04.02.2020

Во моментов работиме на шаловање и армирање на столбови и платна од кота 22.27 до кота 25.24, односно одиме кон 7ми кат. Во тек е и ѕидање на фасадата и внатрешните ѕидови на објектот.

 

28.01.2020

 

21.01.2020

Избетонирани столбови и лифтовско јадро од кота +19.30 до 22.27. Расчистување на спратови и припрема за ѕидарија.

25.12.2019

Во моментов работиме на армирање и шаловање на плоча на кота + 19.30.

12.12.2019

Во моментов се работи на армирање и шаловање на плоча и греди на кота + 13.36, односно ја подготвуваме плочата за третиот кат.

06.12.2019

04.12.2019

Работите на објектот се одвиваат по посакуваното темпо. Во моментов се работи на армирање и шаловање на плоча и греди на кота + 10.39, односно одиме кон втор кат.

27.11.2019

Во моментов се работи на армирање и шаловање на плоча и греди на кота + 7.42, односно за прв кат.

21.11.2019

14.11.2019

Во тек е армирање и шаловање на бетонската плоча на кота 0.0. Се подготвува арматурата за идните позиции.

07.11.2019

30.10.2019

 

22.10.2019

 

 

16.10.2019

Работите се одвиваат по посакуваното темпо. Се работи на шаловање на плоча и греди на кота – 5.64, платформа – 100. Се прави и припрема на арматура.

02.10.2019

Во моментов на објектот се работи на армирање на темелна плоча.

21.09.2019

 

22.08.2019

 

21.08.2019