Квалитетна хидроизолација во новата станбена зграда GA02

Реномираниот словенечки производител на градежни материјали „Кема“ е нашиот избор за сигурна заштита од влага во новата станбена зграда GA02, лоцирана во населбата Стар Аеродром. Стремежот за навремено завршување на градежните работи во пропишаниот рок ни дава силен мотив во изведбата на тековните градежни активности што се одвиваат во внатрешноста на станбениот објект. Во изминатиов […]

Издигнуваме висок квалитет во двете нови станбени убавици во Аеродром

Максимално ги почитуваме зададените рокови за изградба на двете нови станбени згради, лоцирани на улицата Милан Зечар во скопската општина Аеродром. Следејќи ја нашата агенда за градење по најстрогите европски стандарди, пролетните месеци ги користиме за изведба на термичката фасада и на внатрешните градежно – занаетчиски работи во станбениот објект GA02, како и за реализација […]

„Голден Арт“ го помага издавањето стручна литература за енергетска ефикасност

Го придвижуваме градежништвото напред и во областа на стручното издаваштво. Под наше покровителство, денеска на Саемот за градежништво 2015 ја промовиравме стручната книга „Концепт на приод кон мултидисциплинарното проектирање на нискоенергетски и пасивни згради“ на докторот по технички науки Петар Николовски. Ова книжевно дело го издаваме по повод 10 години од основањето на градежната компанија […]

Поставен камен темелник на станбената зграда GA03

Денеска, со свечен коктел и во присуство на бројни гости и деловни партнери, поставивме камен – темелник на уште една станбена зграда во населбата Стар Аеродром, во близината на „Тобако 2“. Објектот GA03 се гради на улицата „Милан Зечар“ и ќе има вкупно 85 станови. Врвен квалитет на градба, класа А на енергетска ефикасност и […]

Голден Арт ќе се претстави на 12-от Саем за градежништво

И оваа година, нашата успешна работа во градежниот сектор ќе се обидеме да ја приближиме до секој граѓанин на Саемот за градежништво 2015, манифестација која традиционално се одржува на Скопски саем. Нашиот штанд се наоѓа на самиот влез од Хала 1 и истиот ќе биде достапен за посетителите во периодот од 3 до 7 март. […]

Електрични инсталации и малтерисување во зградата на ул. Милан Зечар

Периодов работиме на електричните инсталации и на малтерисување во станбената зграда на ул. Милан Зечар во Аеродром. Каналите за инсталациите ги изведуваме уредно и прецизно со користење на режачка со дијамантски ножеви. Роковите за вслеување кои им ги ветивме на нашите ценети купувачи мора да се испочитуваат, па не губиме време и веднаш по поставување […]

За прв пат во Македонија, го вградуваме прозорскиот систем ГЕНЕО ПХЦ

На почетокот од 2015 година го доведуваме светот на напредната технологија во градежништвото од развиените земји до купувачите на станови во нашите објекти. За прв пат во Македонија, „Голден Арт“ во становите од новиот станбено – деловен објект во општина Аеродром го вградува прозорскиот систем ГЕНЕО ПХЦ – сертифициран систем за пасивни објекти на врвниот производител […]

Станарите на објектот „Голден Арт“ кај „Тобако 2“ ги добија клучевите од становите

26 ноември 2014 година е датум кој ќе остане трајно врежан во историјата на градежната компанија „Голден Арт“. Вечерва свечено ги отворивме портите на нашиот успешен градителски проект со 117 станови и три деловни простори, кој го реализиравме во временски период од околу една година. Во изминативе месеци го вложивме сиот наш труд, професионално искуство, […]

Одлична понуда на станови во нашата втора зграда во општина Аеродром

Ви ја претставуваме нашата нова инвестиција – станбена зграда со приземје, осум ката и поткровје, лоцирана на улицата Милан Зечар во општина Аеродром. На располагање Ви стојат 85 станови со следните квадрарури: – 38 m² (една спална) – 40 m² (една спална) – 42 m² (една спална) – 54 m² (две спални) – 63 m² […]